Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници
Актуелно

Нове књиге за развијање математичке даровитости

Књиге „Математичке авантуре 1" и „Математичке авантуре 2" намењене су оној деци која у првом и другом разреду могу да напредују брже и више од осталих ђака. У збиркама се налазе занимљиви задаци, какви се најчешће не раде на часовима математике у школи. Задаци имају различите функције: поједини служе за развијање логичког и апстрактног мишљења, неки се односе на сналажење у равни и простору, неки на сналажење у различитим ситуацијама, а многи су, једноставно, лепи задаци, они због којих волимо математику и који нас мотивишу да је стално радимо. Сви су они погодни за откривање и развијање математичке даровитости и подстицање креативности.

Аутори ових књига, Мирко Дејић и Бранка Дејић, за издања „Математика као игра 1 и 2" добили су награду Европског удружења издавача уџбеника за Најбољи европски уџбеник у категорији књига за предшколце у 2012. години.     


Велико интересовање за наградну радионицу „Причамо LEGO бајке"

На овогодишњу наградну радионицу „Причамо LEGO  бајке" приспело је четрдесет радова, и то из следећих градова: Апатин, Београд, Голубац, Књажевац, Косјерић, Краљево, Лесковац, Мерошина, Ниш, Нови Сад, Нови Сланкамен, Опово, Рановац, Сутјеска, Свилајнац, Ваљево, Велико Градиште, Ветерник, Врање и Земун.

Поред LEGO  бајки, добили смо и десет репортажа о томе како су васпитачи и учитељи радили на тим бајкама с децом у својим установама.Наш жири је већ започео рад на прегледању ових бајки и репортажа. Очекујемо да ће коначни резултати бити познати до краја овог месеца, када ћемо их и саопштити, а након тога ћемо обићи награђене установе и појединце и уручити им награде. 

Сви који желе да се детаљније информишу о овом конкурсу, као и они који желе додатне информације о предшколском програму LEGO® Education, могу се јавити на мејл dejan.begovic@kreativnicentar.rs  

Презентација школског електронског материјала "Креативног центра"

Ове године на Школском штанду Креативног центра очекују вас промоције школских електронских материјала у неколико термина у току дана. Биће то одлична прилика за наставнике да сазнају како се ови материјали могу користити.
Ови електронски материјали су додатак традиционалним методама учења - засновани су на познатој финској методологији и осмишљени су као програми за индивидуално учење и проверу знања у школи и код куће, с више од 20 различитих типова задатака.

И ове године на Школском штанду Креативног центра одржаће се презентације LEGO Education материјала за основне и средње школе.

Више информација о нашим електронским материјалима погледајте ОВДЕ.


Предшколски дан на Сајму књига

Другу годину заредом "Креативни центар" организује Предшколски дан, с посебним програмом за васпитаче и све запослене у предшколским установама. 

На нашем штанду у Хали 2 (доњи ниво) у среду, 25. октобра, од 17.00 до 19.00 h одржаће се промоција нових приручника за васпитаче и разговор са ауторима: Мирком Дејићем ("Предшколац у свету математике"), Радмилом Павловић и Наташом Митровић ("Цртам, шарам и рукама стварам") и др Мирјаном Марковић, Славицом Томић и Слободанком Дадом Миловановић ("Од гласа до слова).

Само на дан промоције - само на нашем Школском штанду у Хали 2 - ове приручнике моћи ћете да купите са специјалним попустом од 25%.

Због ограниченог броја места пријава за промоцију је обавезна - пошаљите нам своје име и презиме, назив установе и град из којег долазите мејлом на bookmaster@kreativnicentar.rs. Рок за пријаву је понедељак, 23. октобар.




EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |