Креативни центар
Вести Предшколски програм Уџбеници Први разред Други разред Трећи разред Четврти разред Пети разред Шести разред Седми разред Осми разред На језицима мањина Помоћни материјал Семинари Припрема за малу матуру Радни уџбеници

Приручници

Учење кроз праксу у вртићу. Приручник за рефлексивне практичаре

Учење кроз праксу у вртићу. Приручник за рефлексивне практичаре

Ефикасна рефлексивна пракса може се упоредити с компасом. Као што компас помаже при оријентацији, тако и рефлексивна пракса пружа помоћ васпитачима и стручним сарадницима да схвате где се налазе на свом професионалном путу и куда даље желе да иду.

Аутор: Бранка Станојевић, Анита Ерић, Татјана Павловић
Илустратор:

Формат: 16.5 x 24 cm 88 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 680.00 дин
Цртам, шарам и рукама стварам

Цртам, шарам и рукама стварам

Приручник Цртам, шарам и рукама стварам нуди бројне идеје за организовање графичко-ликовних игара и активности с децом јасленог узраста. Покривене су бројне теме и ликовне технике, од најједноставнијих, попут цртања оловком и дрвеним бојицама, преко приказа техника отискивања и колажа, до рада с природним и неструктурираним материјалима. Активности су приказане поступно: од уводног дела, у којем се деци на разумљив начин приближава и описује тема којом ће се бавити, преко главног дела, где је описан начин примене ликовних техника, па до завршног дела, с посебним напоменама и предлозима за то како могу да се излажу готови продукти активности. Приручник је намењен медицинским сестрама васпитачима, али и родитељима и свима онима који се баве децом у овом узрасту.

Аутор: Радмила Павловић, Наташа Митровић
Илустратор:

Формат: 16 x 24 cm 146 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 980.00 дин
Од гласа до слова

Од гласа до слова

Овај приручник намењен је васпитачима, родитељима и свима онима који се баве децом у процесу превођења гласовног говора у писани. Ради лакшег и систематичнијег праћења издвојене су три целине. Теоријски део приручника садржи основна полазишта у раду на превођењу гласовног говора у писани, као и мишљења стручњака из области развоја говора на која су се аутори ослањали у свом раду. У Идејном делу дати су предлози и уопштена решења за: уређење простора, симболичку игру, вежбе, игре и активности које се примењују у раду с децом у процесу од гласа до слова. Практични део приручника садржи бројне идеје за извођење активности с децом, радионица с родитељима, као и савете и предлоге за прављење и примену средстава за игру и рад.

Аутор: Мирјана Марковић, Миловановић Дада, Славица Томић
Илустратор:

Формат: 21 x 27 cm 196 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1737.00 дин
Корак по корак 5

Корак по корак 5

Нова књига Корак по корак 5 из познате серије приручника односи се на Припремни предшколски програм (ППП). Савремена теоријска схватања о томе да дете треба да буде у средишту васпитно-образовног процеса свој највиши израз имају у средишњем делу књиге – у богатој понуди активности које су: – примерене узрасту и развојним могућностима деце; – веома богате и разноврсне; – игровног карактера; – смислене и увек доводе до видљивог резултата; – организоване тако да омогућавају сваком детету да у активностима учествује онолико колико жели и на нивоу који је за њега карактеристичан. Овакав систем активности прави је инструмент у рукама одраслог који се бави децом и практично је употребљив.

Аутор: Мара Шаин, Славица Чарапић
Илустратор: Марица Кицушић

Формат: 21 x 27 cm 216 стр., Меки повез, пун колор , ћирилица
SMS шифра:

Цена: 1737.00 дин
Предшколац у свету математике. Активности за децу узраста од три године до шест и по година

Предшколац у свету математике. Активности за децу узраста од три године до шест и по година

Овај приручник помоћи ће свим родитељима и васпитачима да правилно, корак по корак, развију код деце предшколског узраста математичке појмове и да децу припреме за полазак у школу. У књизи је дато мноштво примера и активности који ће предшколцима олакшати усвајање почетних математичких знања. У оквиру сваке области графички су јасно издвојене активности које се изводе с децом у млађој, средњој и старијој групи у вртићу. Приручник садржи и упутства за десет математичких игара, идеје за разна математичка васпитно-образовна средства, као и задатке за подстицање математичке даровитости.

Аутор: Мирко Дејић
Илустратор: Душан Павлић

Формат: 16,5 x 24,0 cm 134 стр., меки повез, пун колор, ћирилица
SMS шифра:

Цена: 880.00 дин

Претходна страна | Следећа страна
 EEPG


| Copyright © 2008 | Креативни центар | Градиштанска 8, 11120 Београд | (011) 38 20 483 | slavica.markovic@kreativnicentar.rs |